نمای شیشه ای با ایجاد جاذبه زیاد در انظار عمومی، افق معماری مدرن را از نو تعریف می‌کند و نه‌ تنها یک نمای بیرونی چشم‌گیر، بلکه یک پوشش ساختمانی هوشمند و کارآمدتر ارائه می‌دهد.

نماهای شیشه‌ ای با متریال‌های حرفه‌ای مهندسی شده‌اند، نور طبیعی را به‌صورت بهینه در اختیارتان می‌گذارند، مصرف انرژی را کاهش می‌دهند و هماهنگی چشم‌نوازی بین فضای داخلی و خارجی ساختمان ایجاد می‌کنند. نمای شیشه ای چه در ساختمان‌های تجاری و چه در ویلاها و ساختمان‌های مسکونی، باید بهترین عملکرد را همراه با جذاب‌ترین ویژگی‌های زیبایی‌شناسی ارائه دهد.

خوشبختانه تنوع شیشه‌های موجود، به معماران اجازه می‌دهد تا جنبه‌های مختلف عملکرد نما، از کنترل حرارتی گرفته تا ایمنی و حتی رنگ نما را کنترل کنند. تهیه نمای شیشه ای ساختمان با توجه به تمام این ویژگی‌های منحصربه‌فرد، سرمایه‌گذاری هوشمندانه در بسیاری از پروژه‌ها محسوب می‌شود.

نوآوری در صنعت ساختمان‌سازی، همواره در مسیر بهبود عملکرد و زیبایی گام برداشته است. یکی از تحولات اساسی در این حوزه که در دو دهه اخیر بسیار برجسته شده، طراحی و اجرای نمای شیشه ای است که جلوه بصری منحصربه‌فردی را برای ساختمان به ارمغان می‌آورد و از طرفی آن را به یک سازه چشم‌نواز تبدیل می‌کند.

نماهای شیشه‌ ای فقط یک المان زیبایی‌شناسی بیرونی نیستند، بلکه مهر تأییدی بر طراحی کاربردی و بهره‌وری انرژی نیز هستند. اگرچه قیمت نمای شیشه ای ساختمان می‌تواند کمی گران‌تر از مدل‌های رایج باشد، اما باعث افزایش قیمت ملک شما شده و در درازمدت باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

شیشه بالکنی نیز نوعی از نمای ساختمانی شیشه ای محسوب می‌شود که البته تفاوت‌هایی با نمای شیشه ای دارد اما به دلیل وجود بالکن در نمای ساختمان و محصور کردن آن توسط پنل‌های شیشه ای ثابت یا تاشو، می‌توان به نوعی آن را نمای شیشه ای نام برد.

انواع نمای شیشه ای

اگر به ساختمان‌هایی با نمای شیشه‌ ای در اطرافتان نگاه کنید، احتمالاً متوجه تفاوت‌های ظاهری شیشه آن‌ها خواهید شد. نماهای شیشه‌ ای می‌توانند از نوع صاف، خم یا به‌صورت اشکال هندسی گوناگونی باشند. بااین‌حال تفاوت در نماهای شیشه‌ ای، تنها محدود به عناصر ظاهری نیست، بلکه این تفاوت می‌تواند در مورد مدل قاب، اجرا و موارد فنی نصب نیز باشد.

به‌طورکلی برخی از مهم‌ترین انواع نمای شیشه ای ساختمان شامل این موارد هستند:

نما کرتین وال

نما کرتین وال یکی از رایج‌ترین انواع نماهای شیشه‌ ای است که هیچ بار اضافه‌ای را به ساختمان تحمیل نمی‌کند و تنها توسط اتصالاتی نظیر جوش یا نوعی پیچ به سازه متصل می‌شود. نمای کرتین وال به دلیل برخورداری از این ویژگی، به‌عنوان یک نما یا پوشش غیرسازه‌ای شناخته می‌شود.

استفاده از این نمای شیشه ای، چه در ساختمان‌های مسکونی و چه برای مغازه‌ها و مراکز تجاری، رایج است. ازجمله انواع نما کرتین وال می‌توان به فریم لس، فیس کپ، یو چنل و… اشاره کرد. این نمای محبوب را می‌توان در دو سیستم استیک (Stick) و یونیتایز (Unitized) اجرا کرد.

نمای شیشه ای با سیستم کرتین وال

نمای شیشه ای فریم دار

نماهای شیشه‌ ای دارای فریم (Framed) یا قاب، شامل دو سیستم معروف استیک و یونیتایز هستند. سیستم استیک به معنای ساخت نما توسط اکستروژن‌های عمودی طولانی یا مولیون‌های پشتیبان است که به بدنه اصلی سازه متصل هستند. در این مدل، اکستروژن‌های افقیِ کوتاه‌تر، بین مولیون‌های عمودی قرار می‌گیرند و یک قاب مستطیلی ایجاد می‌کنند که شیشه را از هر چهار طرف مهار می‌کند.

سیستم واحد یا یونیتایز متشکل از واحدهای بزرگی از شیشه است که قبل از ارسال به محل ساختمان برای نصب، در کارخانه مونتاژ و لعاب‌کاری می‌شوند. در این نوع نمای شیشه ای قاب‌دار، ویژگی‌هایی از قبیل راندمان حرارتی، انتقال صدا و ایمنی در برابر آتش ارتقا پیدا می‌کنند.

نمای شیشه ای فریم لس

در معماری مدرن امروزی، استفاده از نماهای بدون قاب یا فریم‌لس (Frameless) بسیار رایج‌تر است. شیشه‌های بدون قاب دارای یکپارچگی بیشتری هستند و مدرنیته ساختمان را به‌شدت افزایش می‌دهند. از طرفی با طراحی نمای شیشه ای فریم‌لس، شاهد انتقال بیشترین میزان نور طبیعی از نما به داخل ساختمان خواهیم بود.

امروزه در بسیاری از برج‌ها یا مجتمع‌های تجاری و مسکونی در سراسر دنیا، شاهد استفاده از پانل‌های شیشه‌ ای فریم‌لس هستیم که اغلب با سکوریت یا لمینت تولید می‌شوند. گفتنی است که نمای فریم‌لس، منظره‌ای بدون مانع از محیط اطراف را برای افراد به ارمغان می‌آورد.

نمای شیشه ای خم

شیشه خمیده (Curved) که با نام شیشه منحنی هم شناخته می‌شود، یکی از جدیدترین متریال‌هایی است که برای ساخت نمای ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود. این نما، تلفیقی جذاب از ظاهر زیبا و عملکرد عالی است که بعد پویا و سیال را به معماری مدرن اضافه می‌کند.

یکی از مزایای مهم نمای شیشه ای خم، ادغام یکپارچه ساختمان با محیط اطراف است. انحنای شیشه اجازه می‌دهد تا یک منظره پانوراما داشته باشید و به‌نوعی از نور طبیعی دعوت کنید که وارد فضاهای داخلی شود. نصب نمای شیشه خمیده نیاز شما به نور مصنوعی را کاهش داده و باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز می‌شود.

نمای شیشه ای اسپایدر

یکی دیگر از انواع نماهای شیشه‌ ای که توسط گروه تولیدی شیکو نیز تولید و نصب می‌شود، نمای اسپایدر یا عنکبوتی است. در این نما، پانل‌های شیشه‌ ای به کمک اتصالات نقطه‌ای بر روی نمای بیرونی ساختمان نصب می‌شوند. در این سیستم نوآورانه از اتصالاتی استفاده می‌شود که اغلب از جنس مواد بادوامی نظیر استیل ضدزنگ هستند.

این اتصالات، پانل‌های شیشه‌ ای بزرگ را بدون نیاز به قاب‌های قابل‌مشاهده، به‌صورت معلق نگه می‌دارند. نتیجه این تلاش‌ها، ایجاد نمایی فریبنده است که حس سبکی و باز بودن را به نمای بیرونی ساختمان القا می‌کند. ازجمله انواع نمای عنکبوتی می‌توان به مدل‌های لوله‌ای، کابلی، کلمپ و فین‌گلس اشاره کرد که همگی از ایمنی و استحکام بالایی برخوردارند.

نمای اسپایدری فین گلس

از دیگر مدل‌های نمای شیشه ای که امروزه در ساختمان‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمای اسپایدری فین گلس است. عمده دلیل استفاده از این سازه، حذف شبکه‌های نگهدارنده و چارچوب‌هایی است که در برخی از نردهای اسپایدری وجود دارد.

در واقع در این سیستم شیشه ها نقش اساسی را ایفا می‌کنند؛ به این‌صورت که هم نقش ستونی که پنل‌های شیشه‌ای بر روی آن قرار می‌گیرند و هم نقش یک دیوار مستحکم را عهده‌دار می‌باشد. با توجه به اینکه نمای شیشه ای فین گلس یک سیستم قدیمی محسوب می‌شود ولی جذابیت و زیبایی خاصی دارد که نمای چشم‌نوازی را خلق می‌کند.

نمای شیشه ای به روش اسپایدر

نمای شیشه ای ویلا

یکی از کاربردهای رایج پانل‌های شیشه‌ ای، برای ایجاد نمای ویلاهای مدرن است که حقیقتاً ظاهری شیک، منحصربه‌فرد و جذاب به ارمغان می‌آورند. ازآنجایی‌که داشتن نور طبیعی در خانه‌های ویلایی بسیار مهم است، نماهای شیشه‌ ای در فراهم آوردن فضایی مطبوع و نورانی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

از طرفی نماهای شیشه‌ ای ویلا باعث می‌شوند که ارتباط فضای سبز بیرونی با فضای داخلی ویلا حفظ شود تا اقامت خاطره‌انگیز و دل‌چسبی را تجربه کنید. از طرفی اگر به دنبال فضای خصوصی بیشتری هستید، به‌سادگی می‌توانید از شیشه‌های رنگی، مات یا دودی در نمای ویلا استفاده کنید.

نمای شیشه ای مغازه

سفارش ساخت نمای شیشه ای برای فروشگاه‌ها یا مغازه‌ها بسیار سودمند است و طیف وسیعی از مزیت‌ها در جهت ارتقای زیبایی‌شناسی و عملکرد فضا را به همراه دارد. این نوع نما، دید عالی به داخل فروشگاه مهیا می‌کند تا رهگذران به‌سادگی بتوانند محصولات داخل مغازه را ببینند.

نمای شیشه ای مغازه

عوامل تأثیرگذار بر قیمت نمای شیشه ای

پیش از اینکه تصمیم شما برای تهیه نمای ساختمان شیشه‌ ای قطعی شود، حتماً باید در مورد هزینه‌های پیش روی خود مطلع باشید تا بودجه لازم را برای سفارش نمای ساختمان تهیه کنید. ازآنجایی‌که قیمت به عوامل مختلفی گره‌خورده و پروژه به پروژه تغییر می‌کند، نمی‌توان رقم ثابتی را اعلام کرد؛ اما شما با آگاهی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت، به‌راحتی می‌توانید تخمین خوبی از هزینه ساخت و نصب نمای ساختمان داشته باشید. برخی از مهم‌ترین عوامل را در ادامه آورده‌ایم:

  • نوع و کیفیت شیشه نما: نوع شیشه انتخاب‌شده برای نما، نقش اساسی در تعیین هزینه‌ها دارد. گزینه‌هایی مانند شیشه استاندارد شفاف، شیشه سکوریت، شیشه خم، شیشه لمینت و شیشه رنگی با قیمت‌های متفاوتی ارائه می‌شوند. از طرفی شیشه‌های کم گسیل (Low-E) برای بهبود بهره‌وری انرژی و شیشه‌های چندجداره برای افزایش ایمنی مناسب هستند که هریک می‌توانند باعث افزایش هزینه‌ها شوند. بااین‌حال شما باید شیشه‌ ای را برای نمای ساختمان انتخاب کنید که علاوه‌بر سازگاری با کانسپت کلی معماری، زیبایی و امنیت را تضمین کنند.
  • ضخامت یا قطر شیشه: از دیگر عوامل تأثیرگذار بر قیمت نمای شیشه ای، ضخامت شیشه است. طبیعتاً هرچه شیشه ضخیم‌تر باشد، قیمت آن‌هم گران‌تر می‌شود. بااین‌حال قطر شیشه باید بر اساس اصول مشخصی تعیین شود و با عواملی مانند ارتفاع ساختمان، ملاحظات ساختاری و رعایت استانداردهای ایمنی هماهنگ باشد.
  • جنس قاب: مواد گوناگونی مانند استیل ضدزنگ، آلومینیوم و دیگر آلیاژهای مستحکم برای ساخت قاب نمای شیشه ای ساختمان استفاده می‌شوند که قیمت آن‌ها یکسان نیست. از طرفی پرداخت‌ها یا پوشش‌های ویژه بر روی قاب که با اهداف زیبایی‌شناختی و بهبود عملکرد به کار گرفته می‌شوند، باعث افزایش هزینه‌های عمومی نماهای شیشه‌ ای می‌شوند.

مشاوره سفارش و خرید از شیکو

  • پیچیدگی طراحی: تنها کافیست برای چند لحظه به نماهای شیشه‌ ای نگاه کنید تا متوجه جزئیات و ظرافت‌های طراحی و ساخت آن‌ها شوید. به‌طورکلی نماهایی با طراحی پیچیده، شیشه‌های منحنی یا فرم‌های نامنظم، نیاز به مهندسی دقیق دارند و اغلب شامل هزینه‌های بیشتری برای استخدام نیروی کار هستند. نماهای سفارشی و منحصربه‌فرد که ازنظر بصری بسیار جذاب و دلربا هستند، بر هزینه‌های تهیه منابعی نظیر مواد اولیه و نیروی کار می‌افزایند و بر بودجه کلی پروژه تأثیر می‌گذارند.
  • سطح سفارشی سازی: بسیاری از معماران و سازندگان ترجیح می‌دهند که نمای ساختمان خود را به‌صورت منحصربه‌فرد طراحی کنند. در چنین شرایطی، دیگر نمی‌توان توقع داشت که ساخت نمای شیشه ای با قیمتی ارزان تمام شود. سطح سفارشی‌سازی و جزئیات موردنیاز در طراحی نما، به‌طور مستقیم بر زمان آماده‌سازی، هزینه‌های مواد اولیه و هزینه‌های نیروی کار تأثیر می‌گذارند. اگر شما هم به دنبال یک نمای اختصاصی مدرن و بی‌مانند هستید، گروه تولیدی شیکو در مسیر طراحی، ساخت و نصب آن در کنار شماست.
  • اندازه نما: هرچه ساختمان عریض‌تر یا مرتفع‌تر باشد، پانل‌های شیشه‌ ای بیشتری در ساخت نمای آن به کار می‌روند. تردیدی وجود ندارد که تعداد و ابعاد پانل‌ها، مستقیماً بر قیمت نمای شیشه ای ساختمان تأثیر می‌گذارد. از طرفی نصب نما برای ساختمان‌های بزرگ‌تر، به تلاش‌های بیشتری نیاز دارد که منجر به افزایش هزینه‌ها می‌شود.
  • پیچیدگی نصب: برخی ساختمان‌ها به دلیل ارتفاع زیاد و برخی دیگر به دلیل پیچیدگی طرح نما، باعث سختی و پیچیدگی مراحل نصب و اجرای نمای شیشه ای می‌شوند. نصب نما در چنین ساختمان‌هایی به افراد ماهر و تجهیزات تخصصی نیاز دارد که تهیه و ارائه آن‌ها، در توان تمام تولیدکنندگان نیست. بنابراین در هنگام سفارش نمای شیشه ای، حتماً در مورد شرایط و هزینه‌های نصب نیز پرس‌وجو کنید.

نمونه کار نمای شیشه ای

  •  بهره وری انرژی: شیشه‌های نما نقش کلیدی در بهره‌وری مصرف انرژی ساختمان ایفا می‌کنند. سفارش نما با شیشه‌های دوجداره، سه‌جداره، پوشش‌های کم گسیل و مواردی از این قبیل، هزینه‌های اولیه را افزایش می‌دهند. بااین‌حال این ویژگی‌ها به صرفه‌جویی طولانی‌مدت انرژی کمک کرده و آن‌ها را به سرمایه‌گذاری‌های ارزشمندی در طول چرخه عمر ساختمان تبدیل می‌کنند.
  • الزامات ایمنی: پیش از هر جمله، سخن یا کلامی در این بخش، ابتدا باید تأکید کنیم که رعایت الزامات و استانداردهای ایمنی خاص، از ویژگی‌های بارز یک گروه تولیدی متعهد و حرفه‌ای است. اکیداً توصیه می‌کنیم که به دلیل حساسیت شیشه نما، هرگز آن را از تولیدی‌هایی که به این الزامات بی‌توجه هستند، تهیه نکنید. مقاومت در برابر ضربه، مقاومت در برابر خراش، مقاومت در برابر انفجار و مواردی از این قبیل، ویژگی‌های شیشه‌ها و قاب‌های تخصصی هستند که امنیت را به‌شدت بالا می‌برند. ضمن افزایش ایمنی، رعایت این استانداردها و الزامات باعث افزایش هزینه‌های تولید و قیمت نهایی نمای ساختمان می‌شود.

انواع نمای شیشه ای در گروه تولیدی شیکو

سفارش نمای شیشه ای ساختمان از گروه تولیدی شیکو

نحوه ثبت سفارش نمای شیشه ای از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا هرچقدر این روند به شکل بهتری سپری شود، کارفرما بعد از تهیه محصول رضایت بیشتری خواهد داشت. اگر تصمیم دارید از نماهای شیشه‌ ای جذاب برای ساختمان، ویلا، منزل یا مغازه خود استفاده کنید، ما در گروه تولیدی شیکو برایتان انواع ایده‌های اختصاصی را با بالاترین کیفیت طراحی، تولید و اجرا می‌کنیم.

اگر در انتخاب مواردی از قبیل نوع، شکل، ابعاد، ضخامت، طرح و دیگر ویژگی‌های شیشه مردد هستید، مشاوره‌های حضوری یا تلفنی با متخصصان ما را از دست ندهید. از طرفی به خاطر داشته باشید که انواع نمای شیشه ای کرتین وال، اسپایدر، فریم‌لس، نمای ویلا، نمای مغازه و… توسط مجموعه ما طراحی و ساخته می‌شود.

از آنجایی‌که مقاومت نماهای شیشه‌ ای در برابر ضربه، فشار، خراش و شرایط جوی گوناگون از اهمیت بالایی برخوردار است، ما برای تولید آن‌ها تنها از شیشه‌های ایمن و مستحکم استفاده می‌کنیم. سکوریت، لمینت و کم گسیل برخی از متریال‌هایی هستند که توسط گروه تولیدی شیکو برای ساخت نمای شیشه ای ساختمان استفاده می‌شوند.

برای اینکه قیمت دقیق نمای موردنظرتان را استعلام بگیرید و از مشاوره‌های تخصصی و رایگان بهره‌مند شوید، ما در تمام ایام هفته آماده پاسخگویی به شما هستیم. برای ثبت سفارش نمای شیشه ای، با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نحوه نصب و اجرای نمای شیشه ای

اجرای نمای شیشه ای به صورت کاملا مکانیکی و متناسب با استانداردهای روز انجام می‌شود و از مبانی خاصی پیروی می‌کند، در واقع تمامی مراحل این فرآیند باید به صورت دقیق و با دقت بالایی انجام شود تا از بروز هر گونه خطا تا حد زیادی جلوگیری شود.

توجه داشته باشید که اگر کوچکترین خطایی در زمان نصب نمای شیشه ای رخ دهد، کل پروژه را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد و خسارات مالی زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت.

به صورت کلی نصب و اجرای نماهای شیشه ای به سه روش کرتین وال، فریم‌لس و اسپایدر انجام می‌شود که انتخاب هر کدام از این روش‌ها بسته به نوع نمای شیشه ای مورد استفاده و سلیقه کارفرما دارد. در ادامه به بررسی این روش‌های نصب می‌پردازیم:

اجرای نمای شیشه ای به صورت فریم لس

  • در این روش ابتدا متخصصان نقشه نمای ساختمان را با توجه به سبک معماری که دارد، طراحی می‌کنند.
  • حالا نوبت به زیرسازی نما است، برای زیرسازی در روش فریم‌لس از شبکه بندی‌ با مقطع‌های آهنی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که برای فیکس بودن نمای شیشه ای باید زیرسازی آن به صورت دقیق و اصولی انجام شود.
  • در این مرحله فریم‌هایی با جنس آلومینیومی ساخته می‌شود. آلیاژی که برای ساخت فریم استفاده می‌شود، درجه مرغوبیت بالایی دارد تا نمای شیشه ای جذابیت بیشتر به خود گیرد.
  • در آخر نیز شیشه‌های نما در داخل فریم جایگذاری می‌شوند. بعد از اینکه نصب شیشه‌ها با موفقیت به پایان رسید، نوبت به هوابندی و آب‌بندی نمای شیشه ای است.

نصب و اجرای نمای شیشه ای

اجرای نمای شیشه ای به صورت اسپایدر

  • اولین قدم برای نصب نرده شیشه ای به روش اسپایدر، نقشه برداری و بررسی دقیق ابعاد نمای ساختمان است. سبک نمای ساختمان، مدل طراحی و متراژ کلی پروژه از موارد مهمی هستند که در این مرحله باید به دقت مورد بررسی قرار گیرند.
  • اجرای اصولی و درست زیرسازی یک مرحله مهم در روش اسپایدر محسوب می‌شود، در واقع ستون‌های نمای شیشه ای باید به درستی جایگذاری شده و در جای مشخص فیکس شوند.
  • حالا نوبت به انتخاب قطعات آهنی مورد نیاز برای اجرای نمای شیشه ای است، قطعاتی که انتخاب می‌شوند باید هماهنگی لازم را با ستون‌های نما داشته باشند. مثلا اگر جنس ستون‌های فلزی از آهن باشد باید از یراق‌آلاتی استفاده گردد که امکان جوش دادن آنها بر روی ستون‌های آهنی میسر باشد؛ اما اگر از نمای اسپایدر پایت استفاده شود، اتصال قطعات با استفاده از پیچ و مهره صورت می‌گیرد و نیاز به هیچ‌گونه جوشکاری ندارد.
  • در این مرحله به منظور اطمینان از روند پروژه، نیاز است تا نقشه برداری مجدد صورت گیرد. این پروسه توسط متخصصان با تجربه گروه تولیدی شیکو انجام می‌شود.
  • بعد از اینکه پنل‌های شیشه ای طراحی و تولید شدند، حالا نوبت نصب و جایگذاری این شیشه‌ها است. با دقت عمل بالایی شیشه‌ها در جای خود قرار می‌گیرند.
  • در آخر شیشه‌های نما با استفاده از متد و تکنیک‌های جدید، آب‌بندی می‌شوند.

اجرای نمای شیشه ای به روش کرتین وال

  • یکی دیگر از روش‌های نصب و اجرای نرده شیشه ای که از محبوبیت زیادی نیز برخوردرا است، روش کرتین وال است. تمامی مراحل اجرایی در این روش نصب به مانند دیگر روش‌ها است و تنها تفاوتی که با روش نصب اسپایدر و فریم لس دارد این است که در این سبک المان‌های آلومینیومی به صورت افقی و عمومی در نمای ساختمان اجرا می‌شوند. ما در گروه تولیدی شیکو از بهترین متریال‌ها و متخصصان برای نصب و اجرای نمای شیشه ای استفاده می‌کنیم تا این فرآیند به صورت موفقیت‌آمیزی سپری شود.

سخن پایانی

استفاده از نمای شیشه ای زیبایی ساختمان را تا حد زیادی افزایش می‌دهد و به ارزش بنا می‌افزاید، در واقع با توجه به یکپارچه بودن و پیوستگی نمای شیشه ای، این محصول جذابیت خاصی دارد که نگاه افراد را به خود جلب می‌کند. نمای شیشه ای کاربرد زیادی دارد به گونه‌ای که امروزه در ساختمان‌های مسکونی، برج‌های تجاری و اماکن اداری برای جذابیت هر چه بیشتر جلوه بصری همچنین عایق صوتی و حرارتی استفاده می‌شود. اگر به دنبال این هستید تا ارزش پروژه‌های ساختمانی خودتان را افزایش داده و ظاهر مدرن و لوکس را در نمای این سازه‌های ایجاد کنید، نصب و اجرای نمای شیشه ای بهترین راهکاری است که گروه تولیدی شیکو به شما پیشنهاد می‌دهد.