نماهای شیشهای هرکدام با توجه به نیاز کارفرما و طراحی معماران، در حالات مختلف قرار میگیرند. نمای کرتین وال همچون دیوار جداکنندهای بین خارج و داخل ساختمان است و استفاده از آن برای تحمل بارهای ساختمان نیست و هیچ کمکی به اسکلت ساختمان جهت تحمل بارهای سازه نمیکند.
این نمای شیشه ای کرتین وال، فشارهای افقی ناشی از باد را بهوسیله اتصالات به سازه منتقل میکند. نمای کرتین وال فقط برای مقاومت در برابر فشار باد، شرایط آب و هوایی بیرون ساختمان، مقاومت در برابر زمینلرزه و نیروی بار مرده خود سیستم نمای کرتین وال، محاسبه، طراحی و اجرا میگردد و هیچ بار اضافه و مردهای را از سمت ساختمان تحمل نمینماید.
نمای کرتین وال در سیستمهای مختلف و با تنوع بسیاری طراحی و تولید میشوند. سیستمهای این نما در دو حالت طراحی شده از قبل و همچنین طراحی سفارشی عرضه میشوند. طرحهای آماده شده از قبل بهعنوان محصول آمادهای از شرکتها با استانداردها و نکات و جزئیات الزامی صنعتی هستند
سیستمهای سفارشی نمای کرتین وال برای اهداف خاص و براساس طراحی نما توسط معماران بهصورت ویژه و مناسب همان پروژه تولید و اجرا میشوند و هزینه بالاتری نسبت به نمای شیشه ای طراحی شده از قبل دارند.
با توجه به اینکه هر پروژه دارای چالشهای خاص خود بوده و متفاوت از دیگر پروژههاست و همچنین بهدلیل قدرت حل چالشهای بیشتر با نوع سفارشی نمای کرتین وال، استفاده از نوع سفارشی درخواست و تمایل بیشتری را بهنسبت نمای کرتین وال آماده و از قبل ساخته شده دارد.
با توجه به فشار بادهای منطقهای در محل نصب نما کرتین وال، ابعاد لامل یا همان پروفیلهای افقی و عمودی نگهدارنده تغییر میکنند. اندازه لاملها از 5 تا 15 سانتیمتر است که فشار و وزن شیشهها روی آنها خواهد بود که باید بسته به نوع پروژه کارشناسی دقیقی صورت پذیرد تا مقاومت استاندارد و مطلوبی از سازه درخواست شود.
شاید برای شما سوال باشد که لامل چیست؟ بهصورت کلی نما کرتین وال از دو بخش اصلی شیشه و پروفیل نگهدارنده تشکیل شده است. به پروفیل نگهدارنده لامل گفته میشود. لامل استراکچر آلومینیومی است که شیشه بر روی آن سوار میشود. وظیفه لامل تحمل بار و فشار سازه نمای کرتین وال است.
لامل ها در دو حالت افقی (ترنسم) و عمومی (مولیون) هستند. ترنسم در سایز طولی نسبت به مولیون کوچکتر است اما عرض لاملها باید هم اندازه باشد. علت اصلی این اختلاف طول در لاملها در این است که بیشتر بارها روی لامل عمودی (مولیون) قرار میگیرد. هرچند بعضاً معمارها جهت یکنواختی طراحی اندازه افقی و عمودی لاملها را یکسان درنظر میگیرند.
انواع نمای کرتین وال
نمای کرتین وال یکی از محبوبترین و مدرنترین نماهای شیشهای است و بهنوعی سیستم پوشش دهنده بیرونی ساختمان است. نما کرتین وال غیر از وزنی که دارد، هیچ بار اضافه و یا بار مردهای را از ساختمان حمل نمیکند. این نمای شیشهای کرتین وال که در ساختمانهای تجاری و مسکونی بسیاری نصب و اجرایی میشود، به سه دستهبندی مختلف تقسیم میشود.
- براساس روش اجرا
- براساس نوع فریم
- بر اساس نوع شیشه
دستهبندی بر مبنای روش اجرا
- اجرا با روش سیستم یونیتایز: در روش یونیتایز، پنلهای نمای کرتین وال در کارخانه تولید شده و پس از تکمیل آن، به محل پروژه در ساختمان منتقل میشوند و در آنجا فقط بر روی فریم سازهای انتقال دهنده بار نصب میشوند. یونیتایز هم میتواند بهصورت سِمییونیتایز و هم هایونیتایز باشد. در سِمییونیتایز، شیشه روی فریمها نصب نیست و شیشه نیز در محل پروژه نصب میشود.
- اجرا با روش سیستم استیک: در روش استیک، پنلهای کرتیل وال بهصورت آماده شده از کارخانه به محل پروژه نخواهند آمد. بلکه قسمتهای مختلف نمای کرتین وال در محل پروژه در ساختمان اسمبل (یکپارچه و سرهم) میشوند. هرچند که زمان بیشتری برای اجرای این سیستم نیاز است اما نسبت به یونیتایز انعطافپذیری بیشتری جهت نصب خواهند داشت.
هردو سیستم استیک و یونیتایز در نمای کرتین وال از لحاظ ظاهری و بصری مانند هم هستند و تنها تفاوت و تقسیمبندی بالا در نوع روش اجرای آنهاست. جهت انتخاب هرکدام از این سیستمها باید به الزامات سازهای، طراحی و معماری، موقعیت کارخانه و محل پروژه، هزینه تمام شده کار و زمانبندیهای پروژه دقت نمود.
دستهبندی بر مبنای فریم نمای کرتین وال
- نمای کرتین وال فریم لس: در نماهای فریم لس از فریمهای باریک در میان شیشهها استفاده میشود. ظرافت و کوچک بودن فریمها اصل مینیمال را در نما جاری میکند که در ظاهر ساختمان تاثیر مثبتی از لحاظ زیباشناختی ایجاد خواهد کرد. در این سیستم اگر به سطح نمای شیشهای بنگریم، سطحی یکدست مشاهده میکنیم.
- نمای کرتین وال فیس کپ (درپوش دار): در این روش زیرسازی توسط استراکچر آلومینیومی افقی و عمودی که یک شبکه را تشکیل میدهند ایجاد شده و شیشهها روی آنها قرار میگیرند. جهت زیبایی نمای کار فیسکپهایی فضای بین شیشهها و پروفیل را با عرض یکسان و طرح و طول دلخواه میپوشانند.
- سیستم نیمه فریم دار: در این سیستم یکی از فریمهای عمودی یا افقی بهطور دلخواه حذف میشوند. البته ترجیح بیشتر در حذف لامل افقی است. در اجرای این روش از لاستیکهای عایق و چسبهای پایه سیلیکونی استفاده میشود.
دستهبندی بر مبنای نوع شیشه
- نمای کرتین وال تک جداره: شیشههای کرتین وال از یک لایه تنها تولید میشوند که میزان عایق صوت و انرژی در آن ضعیف است.
- نمای کرتین وال دو جداره: در این سیستم از دو لایه شیشه که با اسپیسرها از هم جدا شده اند و بین آنها با گاز آرگون پر شده است تولید میشوند تا عایق مناسبی برای صدا و برودت و حرارت باشند.
- نمای کرتین وال سه جداره: در نمای سه جداره، به دلیل وجود 3 لایه شیشه که همانند نوع دو جداره با اسپیسر جدا میشوند و بین جدارهها با گاز آرگون پر میشود، بهترین عایق صدا و انرژی بدست خواهد آمد.
قیمت نمای شیشه ای کرتین وال
شاید تاکنون بارها و از سایتهای مختلفی در پی یافتن قیمت نمای شیشه ای کرتین وال بوده باشید و هنوز هم به نتیجهای نرسیدهاید. در ادامه این چند خط کوتاه را جهت کسب مشاورهای صحیح در همین موضوع همراه ما باشید.
اگر قرار بر تولید محصولی مانند میز شیشه ای باشد، ما جهت ارائه قیمت با درنظر گرفتن جنس و ضخامت شیشه و طول و عرض آن قیمت را کمتر از 1 دقیقه محاسبه خواهیم کرد! اما زمانی پروژه مانند نرده شیشه ای، گنبد شیشه ای، پارتیشن شیشه ای، نمای شیشه ای و… خواهد شد. بدیهی است که در چنین حالتی باید پروژه مورد بررسی کارشناسانه قرار گیرد.
نمای کرتین وال هم از آندسته از پروژههایی است که باید ابتدا، شرایط محیطی، چالشهای ساختمان، الزامات ایمنی، نیازهای کارفرما، ابعاد پروژه، نوع طراحی مهندسین معمار، تعداد لایهها و جدارههای شیشه، نوع استراکچر و لامل، سیستم اجرایی استیک و یونیتایز، جنس پروفیلها و… مورد بررسی قرار گیرد.
هرکدام از مواردی که در بالا به آن اشاره شد در صورت کم و زیاد شدن و یا هرگونه تغییری، کاملاً بر روی قیمت اثرگذار خواهد شد. بهعنوان مثال در یکی از پروژههای نما کرتین وال یک تغییر جزئی از کارفرما، قیمت نهایی پروژه را در سال 1402 از 29 میلیارد تومان به 34 میلیارد تومان رساند. بنابراین ارائه قیمتی مشخص بدون بررسی پروژه امکانپذیر نخواهد بود.
نحوه سفارش نمای کرتین وال
جهت سفارش نمای کرتین وال میتوانید بصورت حضوری، تلفنی و آنلاین اقدام نمائید. ما در دفتر گروه تولیدی شیکو در ایام کاری هفته آماده میزبانی از شما عزیزان خواهیم بود. همچنین تلفنهای تماس ما همه روزه حتی در ایام تعطیل پاسخگوی شماست. جهت ارسال نقشه، تصاویر پروژه و… هم در بستر پیامرسانهای داخلی و خارجی آماده دریافت سفارش شما هستیم.
درنظر داشته باشید با توجه به اینکه پروژه نمای شیشه ای کرتین وال یکی از پروژههای خاص، سنگین و نیازمند تخصص و تجربه بالا در انجام است، پیشنهاد میکنیم جهت سفارش این نمای شیشه ای حتماً هماهنگی جهت بازدید از پروژه در محل را فراهم نمائید تا هم از لحاظ کارشناسی فنی پروژه بازدید شود و هم بتوانیم با درک صحیحی از پروژه، مشاوره مناسبی به شما بدهیم.
نصب و اجرای نمای کرتین وال
نصب شیشه در نمای کرتین وال یک فرآیند پیچیده و حساس است که نیاز به دقت، تجربه و تخصص بالایی دارد. شاید اندک مجموعههایی را بتوان یافت که تمام مراحل تولید، نصب و اجرا را بدون وابستگی انجام دهند. اما گروه تولیدی شیکو بهعنوان تولید کننده نمای شیشه ای از 0 تا 100 تولید، نصب و اجرای نمای کرتین وال را بدون واسطه و وابستگی انجام میدهد.
بهصورت خلاصه مراحل نصب و اجرای نمای کرتین وال را میتوان به شرح زیر ترتیببندی نمود:
- مرحله اول: آماده سازی محل نصب کرتین وال
تراز و شاقولی بودن سطح نصب، عیبیابی و رفع عیوب احتمالی در محل و مسیر نصب، نصب براکتها و زیرسازیی اولیه و لازم جهت اجرای بدون اشکال پروژه.
- مرحله دوم: نصب لامل عمودی مولیون
پروفیلهای عمودی که بیشتر وزن سازه و شیشه را تحمل خواهند کرد مولیونها هستند. این فریمها با پیچ و مهره و براکت به سازه متصل خواهند شد.
- مرحله سوم: نصب لامل افقی ترنسم
پروفیلهای افقی که وظیفه اتصال مولیونها را به یکدیگر دارند، ترنسم نام دارند که با پیچ و مهره و لقمهها به مولیون وصل میشوند.
- مرحله چهارم: نصب پنلهای شیشه
شیشههای تک، دو و سه جداره در استراکچر آلومینیومی قرار میگیرند و به مولیونها و ترنسمها متصل میشوند.
- مرحله پنجم: آببندی و درزگیری شیشه و لامل
از چسبهای سیلیکونی جهت آببندی و درزبندی بین درزهای شیشه و لامل استفاده خواهد شد تا نمای کرتین وال عایق حرارتی و برودتی و صدای مناسبی شود و از ورود گردوغبار به داخل نیز جلوگیری نماید.
- مرحله ششم: نصب درپوش و فیس کپها
برای هدایت مسیر آب باران و پوشاندن لبههای سیستم نما کرتین وال از درپوس و زهوارهها و فیس کپ استفاده میشود. اکثراً جنس این درپوشها از آلومینیوم است.
- مرحله هفتم: تست صحت عملکرد و تحویل
تمامی مراحل انجام شده مورد بازبینی و تست دقیق قرار خواهد گرفت تا از صحت عملکرد و صحت نصب و اجرای پروژه اطمینان کامل حاصل شود. در انتها پروژه طبق موعد مقرر به کارفرما تحویل خواهد شد.
جمعبندی و نتیجه گیری
نماهای شیشهای عموماً به دو شکل و با دو سیستم متفاوت از هم تولید و اجرا میشوند. نمای شیشه ای کرتین وال و نمای اسپایدر که در رابطه با نمای کرتین وال در این صفحه بهصورت دقیق و جزئی توضیح دادهایم. چنانچه تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و دقیق درباره نمای عنکبوتی دارید به صفحه نمای اسپایدر مراجعه نمائید.
نمای کرتین وال از روشهای مختلفی نصب و اجرا میشوند همچنین این نمای شیشه ای کرتین وال را میتوان با فریم، بدون فریم و نیمه فریم در دو سیستم استیک و یونیتایز اجرا نمود. سیستم استیک به دلیل سفارشیتر بودن منعطفتر بوده و کاربرد بیشتری دارد. سیستم یونیتایز هم تماماً در کارخانه تولید کننده نمای شیشه ای ساخته شده و تنها در محل پروژه نصب خواهد شد.
نمای کرتین وال کاملاً یکپارچه و با زیبایی و ظرافت بالایی اجرا میشود. پروژههای نما کرتین وال از لحاظ مدرن بودن، استحکام، مقاومت و ایستایی، از بهترین سیستمهای نمای شیشه ای هستند. نوع دو جداره در این نمای شیشه ای برای تقریباً اکثریت پروژهها مناسب بوده و عملکرد مطلوبی ارائه خواهد داد.
نمای شیشه ای کرتین وال بر پایه یک استراکچر آلومینیومی و پنل شیشه ای تولید میشود. هیچ بار اضافه از طرف سازه اصلی ساختمان را تحمل نخواهد کرد و تنها وزن ناشی از سازه خود را تحمل میکند. اکثر این وزنها بر روی فریم عمودی که به آن مولیون گفته میشود قرار دارد و فریم افقی که به آن ترنسم میگوییم مولیونها را به یکدیگر متصل میکند.
اندازه ترنسمها کمتر از مولیونها است اما طراحی و معماری ساختمان و الزامات دیگر موجب میشود تا ترنسمها هماندازه مولیونها باشند. قیمت نمای شیشه ای کرتین وال با توجه به اینکه به بسیاری از جزئیات مرتبط است، قیمتدهی بدون بازدید و برداشت ابعاد از پروژه و یا بدون در دست داشتن نقشه، امکانپذیر نیست. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.